Corokia virgata Maori Green & Maori Silver wint Show Your Colours Award IPM 2019

Corokia virgata Maori Green & Maori Silver wint Show Your Colours Award IPM 2019

Corokia virgata Maori Green & Maori Silver van Addenda (NL) uit Honselersdijk is donderdag 24 januari tijdens de vakbeurs IPM 2019 in Essen (D) bekroond met de Show Your Colours Award IPM 2019. Een bezoekersjury en een vakjury kende deze award toe omdat het totale plaatje van de plant, qua uiterlijk en communicatie, klopt. De prijs werd aan Corina van der Heiden van Telersvereniging Addenda overhandigd door juryvoorzitter Oliver Mathys in de BIZZ Holland stand. 

Corina van der Heiden was zeer verheugd met de bekroning. “Het winnen van de Show Your Colours Award IPM 2019 is een mooie spin-off om ons product nog steviger in de markt te zetten”, aldus Van der Heiden van Addenda. De jury was unaniem in haar oordeel over de inzending van Addenda, waarbij alles klopte. Een mooi en duidelijk label met goede informatie voor de consument, een trendy plant en de volledige communicatie rondom het product maakte dat deze nominatie bekroond werd met de award. Voor de overige en toekomstige inzendingen had de jury nog als tip om het label beter af te stemmen op de prachtige producten.  

Tweede en derde plaats
De tweede plaats was voor Wonder Tree fruit trees van Fruithof uit Kapelle (NL). Hydrangea macrophylla x H. scandens ‘French Bolero’ ingezonden door van Vegepolys uit Angers Cedex (F) eindigde als derde. De andere genomineerde planten waren Camellia japonica Winter Perfume Pink & Pearl van Van Son & Koot (NL), Cordyline-Mix van About Plants Zundert (NL), Cyclamen persicum Indiaka (div. kleuren) van Morel Diffusion SAS (F), Dianthus Pink Kisses van Selecta One (D), Laurus nobilis Feel Green Kitchen Bay tree van GOVA Decorum (NL), Lavandula intermedia Phenomenal van Joh. Stolwijk & Söhne (NL), Lucky Berry 4-month strawberry van Diederk Heinje icm BCM Baumschule Christoph Marke (D) en Rubus-Mix van Jungheim Boomkwekerijen (NL).

Jurering

De genomineerde planten en concepten stonden op de beurs in de stand van BIZZ Holland tentoongesteld. De bezoekers konden t/m donderdagochtend door middel van speciale muntjes hun stem uitbrengen op hun favoriete plant/concept. Een vakjury bestaande uit Linda Hoogendoorn – Veelenturf (Stichting Beurshal), Jacqueline van der Burg (Varb), Sytse Berends (Blunt Communicatieadvies), Oliver Mathys (“I green you”) en Andreas Henk (vakjournalist Gabot – Das Gartenbau Portal), beoordeelde de inzendingen op donderdagmiddag. Het oordeel van de jury, samen met de stemmen via de muntjes leverde Corokia virgata Maori Green & Maori Silver de Show Your Colours Award IPM 2019 op.

De Show Your Colours Award IPM 2019 is een samenwerking tussen beursorganisatie IPM en BIZZ Communications.