Elf nominaties voor Show Your Colours Award IPM 2017

Elf nominaties voor Show Your Colours Award IPM 2017

Net als voorgaande jaren hebben deelnemers aan de Intern. Pfanzenmesse (IPM) in Essen (D) planten of plantconcepten in kunnen sturen voor de Show Your Colours Award IPM 2017. Uit de inzendingen zijn uiteindelijk elf planten/plantconcepten genomineerd die meedingen naar de Show Your Colours Award IPM 2017. Deze jaarlijkse prijs wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 26 januari om 15.30 uur in de BIZZ Holland stand, hal 12 IPM Essen uitgereikt.

Producten met een plus
Een plant alleen in de verkoopschappen is soms niet voldoende om de consument tot aankoop te verleiden. Een tuinplant kan wel mooi zijn van zichzelf, maar dat is niet altijd het geval. Met toegevoegde waarde in de vorm van label, mooie pot, uitgekiend concept of eenvoudig door wat meer over de plant te vertellen kan een plant extra aandacht genereren. Bedrijven spelen hier tegenwoordig goed op in door hun plant deze plus mee te geven. Om deelnemers aan de beurs te prikkelen hun producten met een plus in de schijnwerpers te zetten is de Show Your Colours Award IPM geïntroduceerd.

Nominaties Show Your Colours Award IPM 2017
Uit de inzendingen zijn in alfabetische volgorde de volgende elf planten/plantconcepten genomineerd die dit jaar meedingen naar de Show Your Colours Award IPM 2017:
1. Campanula AMBELLA® INTENSE PURPLE
2. Clematis ‘Taiga’®, Neuheit aus Japan!,
3. Eryngium ebracteatum
4. Hydrangea macrophylla THREE SISTERS®,
5. Ilex meserveae ‘Gentle’PBR (SMOOTHIE)
6. Mentha requienii MATCH & MOSS MENTHOL®
7. Picea abies `Little Santa´
8. Rosa in speciale verpakking
9. Salix gracilistyla ‘Mt. Aso’
10. Staudenmix,
11. Waterplants, Carnivorplants, Cactus and Vegetable seeds in concept.

Jurering
Voorafgaand aan de vakbeurs is het mogelijk om digitaal een stem uit te brengen op de elf genomineerden. Op de websites www.IPM-essen.de en www.bizzcommunications.nl staan vanaf week 2 (9 januari 2017) links die rechtsreeks naar de poll leiden. Op de beurs kunnen de bezoekers door middel van muntjes tot en met donderdagochtend ook hun stem uitbrengen in de BIZZ Holland stand in hal 12 en in de corridor tussen hal 5 en 10. Op donderdagmiddag worden de planten en hun verhaal beoordeeld door een vakjury bestaande uit Monique van Weerdenburg Key Account Manager Royal FloraHolland en bestuurslid Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij, Sytse Berends Blunt Communicatieadvies, Oliver Mathys “I green you”, Andreas Henk vakjournalist Gabot – Das Gartenbau Portal, Oliver P. Kuhrt Messe Essen en een mystery member. Het oordeel van de jury, samen met de stemmen via de poll en de muntjes leveren uiteindelijk een winnaar op. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdagmiddag 26 januari rond 15.30 uur in de stand van BIZZ Holland (standnummer 12A40-10).

De Show Your Colours Award IPM 2017 is een samenwerking tussen beursorganisatie IPM en BIZZ Communications.