Nominaties voor Show Your Colours Award IPM 2015 bekend

Nominaties voor Show Your Colours Award IPM 2015 bekend

Tijdens de Internationale Pflanzen Messe (IPM) 2015 in Essen, Duitsland wordt ook dit jaar de Show Your Colours Award IPM 2015 uitgereikt aan het beste verhaal achter het product. Deelnemers aan de IPM zijn uitgenodigd om hun plant met verhaal in te sturen en inmiddels zijn er 27 inzendingen uit diverse landen. Uit de aanmeldingen zijn tien planten/verhalen genomineerd die uiteindelijk meedingen naar de Show Your Colours Award IPM 2015.

Nominaties
De genomineerde planten zijn: Buddleja Bloomtastic! Dreaming Lavender / Butterfly Wall (‘Hinebud1’) von Boomkwekerij Cees Koemans, Boskoop (NL), Carpinus betulus Rockhampton Red (‘Lockglo’) von Batouwe Boomkwekerijen bv, Dodewaard (NL), Cupressus macrocarpa ‘Púbol Pendula Aurea’ von Vivers Planas, SL, Celrà, Girona (Sp), Familienbaum: 5 verschiedene Sorten an einem Baum von Fruithof bv, Kapelle (NL), Hydrangea macrophylla Music Collection® von De Jong Plant bv, Boskoop (NL), Rhododendron Bloombux® (‘Microhirs3’) von Joh. Stolwijk & Söhne, Boskoop (NL) en Diderk Heinje Pflanzenhandelsges. mbH & Co KG., Jeddeloh (DE), Ribes sanguineum Amore (‘Annys2003’) von von Son & Koot bv, Kaatsheuvel (NL), Rosa Babylon Eyes® von Gebr. Seuren rozenkwekerijen bv, Lottum (NL), Sarcococca humilis Winter Gem (‘Pmoore03’) von Plantipp bv, IJsselstein, (NL), Schwimmpflanzen in (einer) Vase von R. Moerings bv, Roosendaal. (NL).

Het verhaal achter de plant
Inzet van de competitie is om het verhaal achter de plant te vertellen. Planten zijn al mooi van zichzelf, maar juist het verhaal erachter is een toegevoegde waarde waarmee de consument nog meer wordt aangezet tot aankoop van de plant. Met het internationale deelnemersveld is de beursvloer van de vakbeurs IPM een ideaal podium om het belang van het verhaal achter de plant ook internationaal te profileren.

Breng uw stem uit
Voorafgaand aan de vakbeurs is het mogelijk om digitaal een stem uit te brengen op de tien genomineerden. Op de websites www.IPM-essen.de en www.bizzcommunications.nl worden links geplaatst die rechtsreeks naar de poll leiden. De poll staat vanaf week 3 (12 januari 2015) online. Op de beurs kunnen de bezoekers door middel van muntjes tot en met donderdagochtend ook hun stem uitbrengen. Op donderdagmiddag worden de planten en hun verhaal beoordeelt door een vakjury. Het oordeel van de jury, samen met de stemmen via de poll en de muntjes leveren uiteindelijk een winnaar op. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdagmiddag 29 januari rond 15.30 uur in de stand van BIZZ Holland (standnummer 12A13).

De Show Your Colours Award IPM 2015 is een samenwerking tussen beursorganisatie IPM en BIZZ Communciations.