Show Your Colours Award IPM 2016: Planten zijn emotie en beleving

Show Your Colours Award IPM 2016: Planten zijn emotie en beleving

De Show Your Colours Award IPM 2016 wordt uitgereikt tijdens de Internationale Pflanzen Messe (IPM) 2016 in Essen, Duitsland. Alle deelnemers aan IPM zijn uitgenodigd om hun plant met verhaal in te sturen. Dertien planten en/of concepten dingen mee naar de award.

Emotie en beleving
De aankoop van planten gaat vaak gepaard met emotie en beleving. Op het verkooppunt is het een momentaankoop waarbij het gevoel doorslaggevend is. Daarom is het van belang dat bij het aankoopmoment van de plant de aandacht van de klant wordt getrokken.

De Show Your Colours Award IPM 2016 speelt in op de emotie bij de plant met de alom bekende emoticons; de gele bolletjes op onze smartphone, tablet, etc die nog eens extra weergeven hoe wij ons voelen en ons verhaal extra onderstrepen. Daarom zijn deze emoticons toegevoegd in de communicatie over de planten, zodat nog eens extra de aandacht van de klant wordt getrokken. Samen met een korte beschrijving van de plant geeft deze een extra impuls op het verkooppunt.

Show Your Colours Award IPM 2016
De dertien planten/concepten die meedingen naar de Show Your Colours Award IPM 2016 zijn in alfabetische volgorde:

Buxus sempervirens BUXUS JEANS OF GARDEN, Chamaecyparis pisifera ‘Blue Moon’, Fascicularia bicolor GARDEN BROMELIA, Gaultheria procumbens GAULTIER PEARL (‘SPECGP11’), Hebe GOLDEN ANNIVERSARY (‘Lowag’), Hibiscus syriacus in variëteiten, Hydrangea macrophylla hybride, Hydrangea macrophylla MAGICAL in variëteiten, Loropetalum chinense EVER RED (‘Chang Nian Hong’), Paeonia RICH AND SPARKLING (Itoh Group) in variëteiten, Ribes/Rubus/Vaccinium in 100% biokarton pot, Skimmia japonica DWARF Series, Viburnum plicatum KILIMANDJARO SUNRISE (‘JWW5’).

Jurering
Voorafgaand aan de vakbeurs is het mogelijk om digitaal een stem uit te brengen op de twaalf genomineerden. Op de websites www.IPM-essen.de en www.bizzcommunications.nl staan vanaf week 2 (11 januari 2016) links die rechtsreeks naar de poll leiden. Op de beurs kunnen de bezoekers door middel van muntjes tot en met donderdagochtend ook hun stem uitbrengen in de BIZZ Holland stand en bij beursingang Oost. Op donderdagmiddag worden de planten en hun verhaal beoordeeld door een vakjury bestaande uit Michel Verbeek van FloraHolland, Sytse Berends Blunt Communicatieadvies|Peak Retail, Werner Oschek, vakjournalist diverse Duitse vakbladen, Oliver P. Kuhrt, Messe Essen aangevuld met een mystery member. Het oordeel van de jury, samen met de stemmen via de poll en de muntjes leveren uiteindelijk een winnaar op. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdagmiddag 28 januari rond 15.30 uur in de stand van BIZZ Holland (standnummer 12A13).

De Show Your Colours Award IPM 2016 is een samenwerking tussen beursorganisatie IPM en BIZZ Communications.