Show Your Colours Award IPM 2017 voor Mentha requienii MATCH & MOSS MENTHOL®

Show Your Colours Award IPM 2017 voor Mentha requienii MATCH & MOSS MENTHOL®

Mentha requienii MATCH & MOSS MENTHOL® van Van Son & Koot uit Kaatsheuvel is donderdag 26 januari tijdens de vakbeurs IPM 2017 in Essen (D) bekroond met de Show Your Colours Award IPM 2017. Het verhaal bij deze plant klopt helemaal. “De MATCH & MOSS MENTHOL® is een mooie combinatie van emotie, beleving, geur en een bijzondere plant”, aldus de vakjury, die de prijs samen met een publieksjury toekende. De prijs werd aan Thomas Staats overhandigd door juryvoorzitter Oliver P. Kuhrt in de BIZZ Holland stand.

Van Son & Koot ziet de award als een erkenning van hun marktbenadering. “Deze prijs is een kroon op het werk van onze PR- en marketingafdeling. Wij gaan steeds meer voor beleving en emotie en deze plant is daar een mooi voorbeeld van. De prijs motiveert ons om door te gaan op deze innoverende wijze” aldus salesmanager Jeroen van Dongen.

Gedeelde tweede plaats
De gedeelde tweede plaats was voor Salix gracilistyla ‘Mt. Aso’ ingezonden door Joh. Stolwijk & Söhne uit Boskoop en Hydrangea macrophylla THREE SISTERS® ingezonden door De Jong Plant B.V. uit Boskoop. De andere genomineerde planten waren Campanula AMBELLA® INTENSE PURPLE, Clematis ‘Taiga’®, Eryngium ebracteatum, Ilex meserveae ‘Gentle’PBR (SMOOTHIE), Picea abies `Little Santa´, Rosa in speciale verpakking, Staudenmix en Waterplants, Carnivorplants, Cactus and Vegetable seeds in concept.

Jurering
Via de websites van IPM Essen en BIZZ Communications kon er voorafgaand aan de beurs al online worden gestemd. Daarnaast stonden de genomineerde planten en concepten op twee verschillende plekken tentoongesteld op de beurs. Op beide plaatsen konden de bezoekers t/m donderdagochtend door middel van speciale muntjes hun stem uitbrengen op hun favoriete plant/concept. Een vakjury bestaande uit Monique van Weerdenburg Key Account Manager Royal FloraHolland en bestuurslid Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij, Sytse Berends Blunt Communicatieadvies, Oliver Mathys “I green you”, Andreas Henk vakjournalist Gabot – Das Gartenbau Portal, Oliver P. Kuhrt Messe Essen en Amanda Kersten van De Fruithof (mystery member), beoordeelde de inzendingen op donderdagmiddag. Het oordeel van de jury, samen met de stemmen via de poll en de muntjes leverde Mentha requienii MATCH & MOSS MENTHOL® de Show Your Colours Award IPM 2017 op.

De Show Your Colours Award IPM 2017 is een samenwerking tussen beursorganisatie IPM en BIZZ Communications.