Show Your Colours Award IPM 2019

Tijdens de Internationale Pfanzenmesse (IPM) 2019 in Essen (D) wordt de Show Your Colours Award uitgereikt. Alle standhouders van IPM met houtige gewassen en vaste planten kunnen voor deze verkiezing planten of plantconcepten insturen. De Show Your Colours Award IPM 2019 wordt georganiseerd door Messe Essen in samenwerking met BIZZ Communications.  

Bij Show Your Colours 2019 gaat het om de meerwaarde van de plant die tot uitdrukking wordt gebracht via het verhaal achter de plant, storytelling dus. Zowel planten als plantconcepten kunnen worden ingezonden.

Producten met een plus
Een plant alleen in het verkoopschap is soms niet voldoende om de consument tot aankoop te verleiden. Een tuinplant kan wel mooi zijn van zichzelf, maar dat is niet altijd het geval. Met toegevoegde waarde in de vorm van label, mooie pot, uitgekiend concept of eenvoudig door wat meer over de plant te vertellen kan een plant extra aandacht genereren. Bedrijven spelen hier tegenwoordig goed op in door hun plant deze plus mee te geven. Om deelnemers aan de beurs te prikkelen hun producten met een plus in de schijnwerpers te zetten is de Show Your Colours Award IPM geïntroduceerd.

Deelname
Deelname aan de Show Your Colours verkiezing is gratis. Alle standhouders van IPM Essen, met houtige gewassen en vaste planten, worden opgeroepen om hun plant en/of concept in te sturen via het digitale inschrijfformulier. De inschrijving sluit op 21 december 2018. Uit alle inzendingen wordt door de vakjury 10 planten genomineerd.

Jurering
De genomineerde planten, 1 exemplaar per inzending, worden tijdens de beursdagen getoond in hal 8. Het publiek kan hier hun stem uitbrengen op hun favoriete plant. Op donderdagmiddag 24 januari 2019 worden de inzendingen beoordeeld door de vakjury. Aansluitend wordt om 15:00 uur de uitslag bekend gemaakt in de stand van BIZZ Holland, Hal 8, stand A40.