Tien planten genomineerd voor Colour your Life Award IPM 2014

Tien planten genomineerd voor Colour your Life Award IPM 2014

 Net als voorgaande jaren vindt ook dit jaar tijdens de vakbeurs IPM 2014 in Essen (D) de Colour your Life Award IPM 2014 plaats. Vanuit de beursorganisatie zijn alle deelnemers aangeschreven het verhaal achter hun plant in sturen. Inmiddels heeft de organisatie inzendingen ontvangen uit diverse landen. Na een preselectie zijn tien verhalen geselecteerd die tijdens de vakbeurs door zowel de bezoekers als door een vakjury zullen worden beoordeeld. De genomineerde planten zijn: Hydrangea Macrophylla Forever&Ever® van Viva la Vida BV, Udenhout (NL), Helleborus van Special Plant Zundert (NL), Laurus nobilis van Gova BV Nispen (NL), Duofruit van Fruithof Kapelle (NL), Dianthus van Whetman Pinks (UK), Evercolor van Fitzegrald Nurseries (UK), Camellia japonica van Flora Toscana (IT), Hydrangea paniculata van Alex Schoemaker Boomkwekerij, Boskoop (NL), Syringa ‘Agnes Smith‘, Lakei boomkwekerijen, Lottum (NL), Blosjz Berry; Pernettya mucronata van Roland van der werf, Reeuwijk (NL).


Het verhaal achter de plant
Inzet van de competitie is om het verhaal achter de plant te vertellen. Planten zijn al mooi van zichzelf, maar het verhaal erachter is een toegevoegde waarde waarmee de consument via een andere invalshoek aangezet kan worden tot aankoop van de plant. Storytelling is een sterke marketingtool die ervoor zorgt dat de aankoopprijs niet meer zo belangrijk is. Met het internationale deelnemersveld is de beursvloer van de vakbeurs IPM een ideaal podium om het belang van het verhaal achter de plant ook internationaal te profileren.

Jurering
De tien genomineerde planten staan op twee verschillende plekken tentoongesteld. Bij IPM foyer ingang-oost is een mogelijkheid voor de bezoekers om de planten met hun verhaal te beoordelen. Verder is een centrale plek voor de genomineerde planten ingericht in hal 12 in de BIZZ Holland inzending. Op beide plaatsen kunnen de bezoekers t/m donderdagochtend door middel van muntjes hun favoriete verhaal belonen. Op donderdagmiddag zal een vakjury bestaande uit: Egon Galinnis (IPM), Sabine Müller (Deutsche Baumschule/ Haymarket), Ute Busch (Vereniging van Duitse tuincentrum (VDG), Wolfgang Bohlsen (Mijn mooie tuin / Burda), Frank Teuber (Bloemenbureau Holland), Michel Verbeek (FloraHolland) de planten en hun verhaal beoordelen. Uiteindelijk zal dan de winnaar tijdens de prijsuitreiking bekend worden gemaakt.


Prijsuitreiking
Op donderdagmiddag 30 Januari 2014 om 15:30 uur vindt de prijsuitreiking plaats in de BIZZ Holland stand in hal 12. De uiteindelijke winnaar ontvangt een mooie bokaal en krijgt als winnaar media ondersteuning voor verdere communicatie van het verhaal achter de plant.

De prijsvraag Colour your Life award IPM 2014 is een samenwerking tussen beursorganisatie IPM, FloraHolland, Bloemenbureau Holland en BIZZ Communications.